آشنایی با سیستم کارین در سوئیچینگ مخابرات

 

تاریخچه مخابرات ایران

در اول ژانویه 1869  میلادی ایران به عضویت اتحادیه بین المللی تلگراف در آمد. در سال 1253  اداره تلگراف به وزارت تبدیل و « علیقلی خان مخبرالدوله » نخستین وزیر تلگراف شد.پس از جنگ جهانی اول و پدید آمدن سیستم های جدیدتر و سریعتر ارتباطی، مثل تلگراف بی سیم، دولت انگلیس در بهمن 1310  رشته ای تلگراف را كه در تملك خود می دانست به دولت ایران واگذار كرد.در فاصله سال های 1280  تا 1285  هجری شمسی پنج امتیاز ایجاد تلفن  به اشخاص حقیقی ایرانی برای مناطق تبریز، مشهد، گیلان و ارومیه داده شد كه  پنجمین و مهم ترین آن امتیازی بود كه در سال 1282  هجری شمشی به وساطت « میرزا علی اصغر خان اتابك » به « دوست محمد خان معیرالممالك » واگذار شد، كه غیر از چهار نقطه پیش گفته، تمام كشور را در بر می گرفت.
 
در سال 1285  تلفن بین شهری تهران- قلهك و تهران- تجریش ( پایتخت كشور ) شروع به كار كرد. سی سال بعد این ارتباط بین  24  شهر برقرار شده بود.عصر ارتباطات و مخابرات بی سیم از سال 1303  در ایران آغاز شد. نیاز به امكان تماس دائم با جهان باعث شد كه وزارت جنگ آن زمان یك دستگاه فرستنده موج بلند 20  كیلوواتی برای تهران و شش دستگاه موج بلند 4  كیلوواتی برای تبریز، كرمان، كرمانشاه و خرمهر به شوروی سفارش دهد. ایجاد خطوط ارتباطی ماكروویو به دلیل كاربردهای گسترده اش در خدمات ارتباطی بین شهری و بین المللی در سال 1345  و ارتباط آن از طریق شبكه 3800 كیلومتری بین آنكارا، تهران و كراچی برقرار شد. شبكه ماكروویو كشور نیز از سال 1351  فعالیت خود را آغار كرد. بالاخره با گشایش اولین ایستگاه زمینی در اسدآباد همدان در سال 1348  ایران وارد عصر نوین ارتباطات و مخابرات یعنی عصر ماهواره شد.ایستگاه زمینی ماهواره اسدآباد از طریق دو مدار همزمانی ( ارتفاع حدود 36000 كیلومتری زمین ) كه یكی بر روی اقیانوس اطلس و دیگری اقیانوس هند قرار دارد ارتباط تلفنی، تلفكس و ... مشتركین را با سراسر دنیا برقرار می ساخت.
 
در سال 1350 اولین خط تلفن خودكار بین تهران، اصفهان و شیراز برقرار شد و بتدریج سایر مراكز استان ها و شهرستان ها نیز با استفاده از سیستم های خودكار با هم تماس گرفتند. لازم به ذكر است كه این سیستم ها اغلب آنالوگ بودند تا اینكه در سال 1363 سیستم دیجیتال وارد شبكه مخابراتی شد و مركز تلفن دانشگاه اولین مركزی بود كه به این سیستم مجهز گردید. در پی این اقدامات، توسعه سیستم دیجیتال روند سریع تری به خود گرفت بنحوی كه در سال 1368 استفاده از سیستم دیجیتال عملیاتی شد و دومین مركز دیجیتال بین المللی نیز در سال 1369 راه اندازی گردید .
 
 
کلمات کلیدی:

مخابرات ایران

سیستم کارین

سوئیچینگ مخابرات

سیستم کارین در سوئیچینگ مخابرات

 
 
هدف از نگارش :
با توجه به مطالب گفته شده درک می شود که مسلماً اتاق سوییچینگ مخابرات به لحاظ یک مرکز تلفن دیجیتال اهمیت فوق العاده ای دارد و از طرفی بدست آوردن اطلاعات کلی از مهم ترین دستگاه موجود در این مرکز یعنی همان سیستم کارین و ارائه روش های بهره برداری و نگهداری سوئیج دیجیتال کارین حائز اهمیت است .
 
 
 
فهرست مطالب
آشنایی با سیستم کارین در سوئیچینگ مخابرات 1
مقدمه 1
تاریخچه مخابرات ایران 1
 

فصل اول :کلیات سیستم کارین 4

1-1 بخش اول 4
نگاه عمومی به سیستم كارین 4
شماره بندی مشتركین در سیستم كارین : 7

ساختار شبكه سوییچ : 10

2-1 بخش دوم 12
ساختار كلی سیستم کارین 12
شكل(1-2-1) بلوک دیاگرام ساختار كلی سیستم كارین 13
واحد سوییچینگ اصلی 13
قفسه كنترل دارای ساختار زیرین است : 13
قفسه منابع تغذیه و زنگ : 17

 

فصل دوم:ساختار سخت افزاری سیستم كارین 19

ساختار سخت افزاری سیستم كارین : 20
واحد منبع تغذیه 21
شکل (3-2)بلوک دیاگرام بردLVC 24
برد CPU ( Central Processing Unit) 24
شکل(8-2)بلوک دیاگرام برد DIAG 32
برد PORT DRIVE 39

برد CDTC ( CEPT Digital Trunk Circuit ) 47

برد CLK ( CLOCK) 49
نتیجه گیری و پیشنهادات : 51
فهرست منابع 52