دانلود مقاله رشته مدیریت آموزشی

تاثیر آی تی در استقرار مدیریت دانش در آموزش و پرورش

 
چکیده:
هدف اصلی این مقاله شناسایی نقش فناوری اطلاعات در استقرار مدیریت دانش در آموزش و پرورش است. تغییرات سریع در دنیای امروز سازمان ها را با چالشهای مختلفی روبرو كرده است اما در این میان سازمانهایی موفق هستند كه به كمك مدیریت دانش و فناوری های نوین ، از فرصت های ایجادشده به نفع خود استفاده كنند. برای موفقیت سازمان ، دانش باید به عنوان یك سرمایه بین افراد قابل تبادل بوده و توانایی رشد داشته باشد.
 
آنچه موجب تسهیل فرایند مدیریت دانش در سازمان می شود،  نقش پشتیبانی كننده فناوری اطلاعات است كه با بهره گیری از نقش حمایتی آن می توان از تجربه و دانش سازمان برای حل مشكلات ، در هر زمان و در هر مكان ، بهره جست. در این مقاله با استفاده از روش توصیفی، اسنادی و مروری بر یافته های بدست آمده از دیگر پژوهش ها و مقالات موجود در پایگاه های تحقیقاتی الكترونیكی و منابع كتابخانه ای، نقش فناوری اطلاعات در استقرار مدیریت دانش در آموزش و پرورش را  بررسی و شناسایی می‌كنیم. این مقاله از پایان نامه كارشناسی ارشد مدیریت آموزشی استخراج شده است. 
 
 
کلمات کلیدی:

مدیریت دانش

فناوری اطلاعات

سیستم های اطلاعاتی

مدیریت فناوری اطلاعات

فرایند های کسب اطلاعات

 
 
مقدمه:
مدیریت دانش با آسان سازی فرایند ایجاد و تسهیم دانش، توأم با فراهم آوردن محیط‌های كاری مثبت و سیستم پاداش‌های اثربخش، یادگیری سازمانی را سرعت می بخشد و به سازمان كمك می‌كند كه خود را با تغییرهای شتابزده امروز منطبق سازد و همگام با تغییرها ، با موفقیت به حیات خود ادامه دهد. مدیریت دانش نقش اساسی و استراتژیك در موفقیت سازمان دارد، این روشها سازمان را قادر می‌سازد تا سریعتر و مؤثرتر از رقبای خود به تحصیل و به كار گیری دانش بپردازند كه این مهم منجر به خلق مزیت رقابتی پایدار برای سازمان می شود  و هنگامی كه این دانش در محصولات و خدمات به كار گرفته شود، منبعی برای تولید ثروت بیشتر برای سازمان به حساب می آید.
 
 بطور كلی مدیریت دانش مجموعه فرایندها، قواعد و روشهای درون و بین سازمانی است كه بر پایه زیر ساخت های سازمانی، فرهنگی و تكنولوژی در پی بهره‌گیری بهینه از سرمایه دانشی سازمان است و در تبدیل دانش فردی به سازمانی و هم‌افزایی دانشی سازمان در راستای افزایش توان رقابتی می‌كوشد. با توجه به تعاریف بالا می توان گفت كه نویسندگان مختلفی نسبت به موضوع مدیریت دانش با دیدگاه‌های متفاوت و انگیزه‌های گوناگون به ارائه تعاریفی متفاوت پرداخته‌اند. این تعاریف شامل شكل‌دهی به دانش، برنامه‌ها و رویه‌ها و همچنین شیوه‌هایی است كه سازمان ها به تحلیل موقعیت می پردازند و ارتباط برقرار می كنند و علاوه بر موارد فوق، مباحثی در رابطه با فرهنگ، رسوم و ارزش و برقراری رابطه با مشتریان و غیره را در بر می گیرد. عصر كنونی، دوره تحولات شتابنده و غیرقابل پیش‌بینی است.
 
 وضعیت مدیریت در جامعه ما بیانگر عدم توازن میان پیچیدگی‌های روز افزون سازمانها و عدم تواناییهای این سازمان‌ها در پیش‌بینی و مقابله با این تحولات و پیچیدگی‌هاست. سازمان ها برای مقابله با تهدیدات محیطی و استفاده از فرصت های احتمالی، ناچارند ظرفیتها و توانمندی های درونی خود را بشناسند، نقاط ضعف را ترمیم نموده و به تقویت نقاط قوت بپردازند. مسائل و مشكلات مدیریت آن چنان پیچیده و در هم شده است كه تشخیص مشكل به آسانی میسر نیست و ماهیت انسانی سازمان ها و پیچیده بودن رفتارهای كاركنان، این پیچیدگی را مضاعف نموده است. در چنین شرایطی سازمان هایی موفق و كامیاب هستند كه ضمن كسب دانش و آگاهی وسیع از عوامل محیطی برای حفظ بقاء و حیات خود، بتوانند زمینه رشد و پویایی و افزایش عملكرد سازمان را بهبود و ارتقاء بخشند[1]. 
 
 
 
فهرست مطالب
تاثیر آی تی در استقرار مدیریت دانش در آموزش و پرورش 1
خلاصه 2
کلمات کلیدی: 2
مقدمه: 2

تعریف فناوری اطلاعات : 5

مؤلفه‌های فناوری اطلاعات: 5

1- سیستمهای اطلاعاتی: 5
2- فرایندهای کسب اطلاعات: 6
3- مدیریت فناوری اطلاعات: 6
پیشینه تحقیق: 7
روش پژوهش : 10
نتیجه گیری: 10
مراجع: 11