در عصرفن آوری اطلاعات و جایگزینی نوشته های کاغذی با الکترونیکی مساله حقوقی که مطرح می شود اثبات اینگونه مبادلات ، صحت محتوای ذخیره شده و تعیین هویت طرفین مبادله است .طرفینی که اعلام اراده آنهادرمحیطی مجازی وبدون حضورفیزیکی صورت می گیرد وآنچه ردوبدل می شودداده هایی است که کامپیوتر آنهارابه زبان قابل فهم تبدیل وبه مخاطب ارسال می کند.کشورهاجهت انطباق راه حلهای حقوقی بامسائل ناشی از فناوری اطلاعات باتصویب قانون تجارت الکترونیکی ویا قانون امضا دیجیتال قدمهای اساسی دراین راه برداشته اند.درایران نیزباتصویت قانون تجارت الکترونیک درتاریخ 29/10/82 زیرساخت های امضا الکترونیکی آغازشد.

 

 


امضاء الکترونیکی به مفهوم عام کلمه عبارت است از یک رمزمستقل ومحرمانه که تعیین هویت ارسال کننده   والحاق اوبه سندی که محتوای داده راتشکیل می دهدممکن است. دراین نوع رمزنگاری هنگامی که پیغامی ازکانالی باامضای الکترونیکی برای شخص گیرنده ارسال می شودگیرنده می توانداین اطمینان راحاصل کندکه همان شخص فرستنده پیغام را امضاءکرده است ومحتوای پیام جعلی نیست . 

 

 

 


این امضاءغیرقابل انکارنیست به این معناکه شخص امضاءکننده نمی تواندادعاکندکه متن موردنظررا امضانکرده است .ازجمله مزایای این امضا ارتقاءامنیت وانکارناپذیری وامکان اطلاع ازدست کاری اطلاعات است واگراطلاعات امضاشده کوچکترین تغییری یابد دربررسی صحت امضامشخص می شودکه اطلاعات باامضا مطابقت نداردوبامکانیزم امضاالکترونیکی سیستم بطور خودکارمتوجه می شودکه اطلاعات تغییرکرده یاتغییرنداشته است. این امرباعث اطمینان بخشی بیشترمی شود.امضاالکترونیکی مدرک معین دلالت بربه کارگیری کلیدخصوصی متعلق به فردمعین برای رمزگزاری آن دارد.

 

 

 

 

فهرست مطالب        
امضاءالکترونیک E.Sign    4
گفتار اول : مفهوم امضاء:    5
بنداول :  مفهوم امضاءالکترونیک    6
الف ) امضای الکترونیکی بنا به تعریف آنسیترال    7
ب ) مفهوم امضای الکترونیکی طبق تعریف شورای اروپا    7
ج )امضای الکترونیکی درقانون مدنی فرانسه    7
د ) مفهوم امضای الکترونیک درقانون تجارت الکترونیک ایران    8
گفتاردوم : ارزش اثباتی امضای الکترونیکی    8
گفتارسوم : تعارض دلایل  امضای الکترونی باسایردلایل    9
گفتارچهارم : انواع امضای الکترونیکی    10
بنداول : امضاء الکترونیکی مطمئن    11
بنددوم : امضاء دیجیتال    12
گفتارپنجم :گواهی امضاءالکترونیکی(مستندسازی امضای الکترونیکی)    13
گفتار ششم : مراجع صدورگواهی امضاءالکترونیکی  14
منابع :    14